מחלות אוטואימוניות

טיפול ואבחון פסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס!

צרו קשר לפתרונות במחלות עור ופסוריאזיס

מחלות אוטואימוניותמחלות אוטואימוניות הן מחלות המתרחשות כאשר הגוף מייצר תגובה חיסונית בלתי הולמת כנגד רקמות משלה.

לפעמים המערכת החיסונית תחדל להכיר אחד או יותר של המרכיבים הנורמליים של הגוף, ובשל חוסר הזיהוי של המערכת החיסונית את התאים הנורמליים והבריאים בו היא מתחילה לייצר נוגדנים עצמיים במטרה לתקוף את התאים של הגוף, רקמות, ו/או איברים.

במרבית המקרים זה גורם לדלקות ולנזק המוביל להפרעות אוטואימוניות. הבעיה הרצינית הראשונה במחלות מעין אלו היא שהן מאד מהר הופכות לתופעה רב מערכתית הפוגעת בלא מעט איברים פנימיים.

מחלות אוטואימוניות באות בדרך כלל בקבוצות וחולי פסוריאזיס יכולים למצוא עצמם לא פעם ולא פעמיים בשילוב עם צליאק שהינה אוטואימונית בעצמה ועם מחלת קרוהן.

מחלות אלו הפוגעות באופן מערכתי בקיבה, במעיים, במערכות העיכול ובעור עלולות לסכן מאד את החולה בהן כמו גם להשפיע בצורה ניכרת על מצב רוחו.

גורמים למחלות אוטואימוניות

הגורם של מחלות אוטואימוניות אינו ידוע, אך נראה כי קיימת נטייה תורשתית במקרים רבים בכמה סוגים של מחלות אוטואימוניות (כגון קדחת השיגרון), וירוס או זיהום עם חיידקים מעוררים תגובה חיסונית ואז תוקפת המערכת החיסונית את הנוגדנים או את התאים הנורמליים, כי חלק מהמבנה התאי שלהם דומה לחלק מכמה מיקרואורגניזמים של הווירוס שתקף את הגוף קודם לכן.

הפרעות אוטואימוניות מתחלקות לשני סוגים כלליים:  אלה הגורמים לנזק לאיברים רבים  (מחלות אוטואימוניות רב מערכתיות) לבין אלה שבהם רק איבר אחד או רקמה נפגעים באופן ישיר על ידי תהליך אוטואימוני מקומי.

עם זאת, ההבדלים מיטשטשים כאשר ההשפעה של הפרעות אוטואימוניות מקומיות לעתים קרובות חורגות מן הרקמות הממוקדות, ובעקיפין משפיעות גם על איברים אחרים בגוף ומערכות נוספות.

במקרים מסוימים, הנוגדנים שמפתחת מערכת החיסון של הגוף אינה מכוונת כנגד רקמה או איבר מסוים, למשל, נוגדנים אנטיפוספוליפידים יכולים להגיב עם חומרים פוספוליפידים כי הם המרכיבים של טסיות דם נורמלי ואת השכבה החיצונית של התאים (קרום התא אשר יכול להוביל להיווצרות של קרישי דם בתוך כלי הדם) ופקקת.

סימפטומים של הפרעות אוטואימוניות יכולות להתרחש על פי סדר מסוים אך רבים כוללים עייפות, סחרחורות ותת חום. התסמינים יכולים גם להשתנות בחומרתם לאורך זמן.

בדיקות מעבדה שמבוצעות לאבחון הפרעות אוטואימוניות כוללות גם בדיקות דלקת כגון שקיעת דם ו-CRP.

מחלות אוטואימוניות נפוצות

1.      טרשת נפוצה שהנה מחלה אוטואימונית הפוגעת במערכת העצבים המרכזית.

2.      דלקת מפרקים שגרונית – מחלה כרונית מערכתית, אוטואימונית דלקתית שגורמת כאב, נפיחות ונוקשות במפרקים. מחלה זו שונה מאוסטאופורוזיס הנפוצה יותר ואשר משפיעה בדרך כלל על אנשים כשהם מזדקנים.

3.      סקלרודרמה – הידועה גם בשם טרשת מערכתית, היא מחלה אוטואימונית כרונית אשר סימן ההיכר הבולט שלה היא התכונה הקרויה פיברוזיס, כלומר, התקשות של העור. סקלרודרמה יכולה לנוע בחריפותה בין מחלה מקומית, כי היא בעיקר משפיעה על העור, אך יכולה להפוך למחלה חמורה הרבה יותר, אשר ידועה בשם טרשת מערכתית אשר ידועה בגרימת נזק לחלקים שונים של הגוף.

4.      מחלות אוטואימוניות נוירולוגיות – מחלות מסוימות של מערכת העצבים המרכזית שתועדו כבעלות  מנגנון אוטואימוני. מטופלים עם מחלות אלו נמצאים בסיכון של נכות חמורה אם הם לא מגיבים לטיפול המקובל כיום. למעט טרשת נפוצה, מחלות אלו הן נדירות מאד.

5.       הפרעות אוטואימוניות הפוגעות בחלק המרכזי של מערכת העצבים ההיקפית כוללים: וסקוליטיס CNS ראשי, ראסמוסן של דלקת קרום המוח, נוירופתיה היקפית אוטואימונית, ניוון, פולינאורופתיה כרונית דלקתית,  demyelinating, מחלת למברט איטון, וטרשת נפוצה.

רופא
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון פסוריאזיס, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פסוריאזיס. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים