פלאק פסוריאזיס (Plaque psoriasis)

טיפול ואבחון פסוריאזיס זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס!

צרו קשר לפתרונות במחלות עור ופסוריאזיס

פלאק פסוריאזיספלאק פסוריאזיס (Plaque psoriasis) הוא הסוג הנפוץ ביותר של פסוריאזיסמחלה אוטואימונית הגורמת לעור להיות אדום, דלקתי וקשקשי.

לארבעה מתוך כל חמישה אנשים הסובלים מפסוריאזיס, יש פסוריאזיס הידוע גם בשם vulgaris psoriasis. היוצר עור עבה ונגעים בגוון אדום וסגול, עליהם קשקשים כסופים, המופיעים בחלקים שונים של הגוף. הפלאק פסוריאזיס מלווה לעתים קרובות בגירוד או כאב.

פסוריאזיס הינה מחלה גנטית העוברת במשפחה ועלולה להתפרץ עקב מגוון גורמים סביבתיים וגופניים. המחלה גורמת למערכת החיסונית לתת הוראה לייצור וגדילת יתר של תאי עור חדשים, לפני שהישנים מתו ונשרו, כך שתאי עור רבים מצטברים על פני העור.

לוחיות הפסוריאזיס (הפלאק) הן תסמין הקשור ביותר ל- vulgaris psoriasis. הנגעים מתפתחים בדרך כלל על המרפקים, הברכיים, הקרקפת, הגב, החזה והבטן אך יכולים להופיע בכל מקום. כ- 70 אחוזים מכלל הסובלים מסוג זה של פסוריאזיס, מתלוננים על כאב או צריבה בעור, במיוחד אם מדובר על פסוריאזיס בקרקפת.

תסמינים אחרים הקשורים לפסוריאזיס כוללים קשקשים חמורים בקרקפת, לגברים – פצעים על איברי המין. כמו כן, בין 10 ל-30 אחוזים מחולי הפסוריאזיס נאלצים להתמודד עם כאב וכאב של מפרקים מודלקים עקב דלקת מפרקים פסוריאטית.

דלקת מפרקים פסוריאטית היא כרונית ותלווה את המטופל כל החיים, לכן יש לטפל על בסיס קבוע, "לשמן" את המפרקים ולשמרם, על מנת לשמור על יכולת ניידות.

פלאק פסוריאזיס – אבחון וטיפול

פלאק פסוריאזיס לעתים קרובות ניתן לאיבחון באמצעות בדיקה רפואית פשוטה. עם זאת, הרופא עשוי להזמין ביופסיה של העור על מנת לשלול מחלות אפשריות אחרות.

במידה והמטופל סובל מכאבי פרקים קיצוניים ייעשו צילומי רנטגן. נכון להיום, אין עדיין תרופה לטיפול מוחלט בפסוריאזיס. טיפול בפסוריאזיס מתמקד בתסמיני המחלה, שליטה בהם ומניעת דלקות עור.

ישנן אפשרויות טיפול שונות ומגוונות, קלות יותר ואגרסיביות יותר, המותאמות עבור כל מטופל ודרגת החומרה של המחלה. לעתים טיפול אחד לא יעיל וטיפול אחר יחליף אותו, לעתים קרובות עושים שימוש בשני טיפולים או יותר במקביל.

טיפולים מקומיים הניתנים למריחה על העור, בצורת מיני קרמים ותחליבים – קורטיקוסטרואידים, משחות סטרואידים או קרמים – אלו יכולים לעזור לדכא את התגובה החיסונית הטבעית של הגוף, יפחיתו דלקת ויפחיתו את צמיחת התאים על פני העור.

הסטרואידים זמינים בעוצמות פעולה שונות ויותאמו עבור כל מטופל, כתלות בסימפטומים ובדרגת החומרה של המחלה. במקביל, ניתן למרוח על העור ויטמין סינתטי שאמנם יגרום לקורטיקוסטרואידים לעבוד לאט יותר, אך ימתן את תופעות הלוואי שלהם.

קלציפוטריול (Calcipotriene) – צורה סינתטית של ויטמין D3, אותה ניתן ליישם בצורת משחה ישירות על הנגעים. תרופה זו יכולה להאט את מחזור היווצרות ומוות התאים בעור, אך יכולה גם ליצור גירוי, לכן אינה מומלצת לשימוש על הפנים או איברי המין. זפת פחם יכול להיות מיושם על העור כמו ג'ל או משחה, להוסיף לאמבט בצורת נוזל, או לשמש כשמפו לטיפול בקרקפת.

טיפול באור (פוטותרפיה) כרוך בחשיפת פצעים לאור אולטרה סגול, לאור שמש טבעי, או לפנס שמש. ניתן לשלב טיפול תרופתי במתן אוראלי, שילווה את הטיפול באור וכך לשפר את תגובת הגוף (למשל תרופת פסורלן, זפת פחם או אנטרלין).

טיפול מערכתי – הרמה הגבוהה ביותר של טיפול בפסוריאזיס, אלו תרופות הנמצאות בשימוש המקרים הקשים יותר וניתנים על ידי גלולה או הזרקה. כולל מגוון תרופות כמו מתוטרקסט, ציקלוספורין, רטינואידים, תרופות ביולוגיות לדיכוי המערכת החיסונית של הגוף.

היעד בטיפול בתסמיני המחלה, הוא לדכא תגובות חיסוניות ספציפיות בגוף. טיפול משולב, לעתים קרובות מאפשר לחולים לקחת מינונים נמוכים יותר של תרופות, תוך הגדלת האפקטיביות של הטיפול. חשוב להתמיד בטיפול וביקורות אצל רופא המתמחה בפסוריאזיס, ויעזור לכם להגיע לתוצאות הטיפול הטובות ביותר.

רופא
המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס

המרכז טיפול ואבחון פסוריאזיס מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון פסוריאזיס, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון פסוריאזיס. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
רוצים לשמוע על הפיתרון הכי טוב בעולם לפסוריאזיס? השאירו פרטים